A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás

Termékek Menü

TOP 100 magyar bor 2020

Ár:
1.590 Ft

Idén szeptemberben ismét megjelenik a Világgazdaság üzleti napilap szerkesztésében a TOP 100 magyar bor kiadvány. A 2020-as listát is a fogyasztók körében legnépszerűbb, mindenki számára elérhető tételek kóstolása után állította össze a zsűri. Utóbbit a nemzetközi borpiaci trendeket jól ismerő Fiáth Attila, DipWSET, nemzetközi borakadémikus, egyetemi tanár vezette, létszáma az elmúlt évihez képest bővült, és nemzetközi borakadémikusok, valamint a fogyasztókkal napi kapcsolatot tartó sommelier-k alkották. A borok értékelése idén is a borversenyek sablonjaitól eltérő módon történt. A kiadványban a 100-as listára felkerült borok leírásán kívül tartalmas írások olvashatóak: például az idén a Borászok Borásza címert elnyert Áts Károllyal készült interjú, a koronavírus miatt átmenetileg munkájukat vesztett sommelier-k pályamódosításairól készült írás, valamint a Szekszárdi borvidék aktualitásait bemutató melléklet.

A TOP 100 magyar bor jól elkülönül a piacon megjelenő – a százas rangsor ötletét átvevő – egyéb kiadványoktól, az ilyen fogyasztói megközelítés ugyanis példa nélküli. A TOP 100 magyar bor listája támpontot ad a fogyasztónak, hiszen segít az elérhető borkínálatból való választáshoz, egyben orientálja a borászokat is. Az idei TOP 100 kóstoló tanulságaként megemlíthetjük, hogy tovább tartja magát a könnyedebb stílusokat előtérbe helyező fogyasztói trend, miközben az édes tokaji borok továbbra is képesek kiemelkedően teljesíteni.

Menny.:db

Egyéb információk

megjelenés évente