A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás

Termékek Menü

C. K. Stead - Júdás volt a nevem

Ár:
2.990 Ft
1.495 Ft
Kedvezmény: 50%
E könyv egyszerre kihívó és lenyűgöző.
Júdáspénz, júdáscsók – beszédes szavak. Júdás neve ma egyet jelent az árulással.
Stead regényében azzal a Júdással találkozunk, aki Jézus halála után megtagadva múltját, görögként és új néven élt. Kétszer nősült, felnevelte fiait.
És ekkor találkozik egy korábbi Jézuskövetővel, Bertalannal. E találkozás röpíti vissza Júdást a jézusi időbe. Elmeséli, ki ő és mit tett.
Az evangéliumok szerint Júdás összeroppant az árulás terhe alatt: felakasztotta magát egy terméketlen fügefára. Más változat szerint gyilkosság áldozata lett, vére a júdáspénzen vett földre hullt, amely ezután terméketlen maradt.
Visszaemlékszik a fiatalságukra, a Jézussal való szoros barátságára, Jézus anyjára, Máriára, a barlangra, ahol Jézus majdnem megölte, mert tudtára adta a szóbeszédet: apja nem más, mint egy római katona.
A Holt-tengeri papirusztekercsek felbukkanása óta más megvilágításba került Júdás alakja. E regényben Júdás a barátságról és a versengésről szól, a szerelemről és a szeretetről, bizonytalanság és a keresés idejéről, a hit, a kitartás és a hűség próbájáról.
Menny.:db