A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás

Termékek Menü
Arady Attila, L. Pap István, Thury Gábor - Vér és aranyak

Arady Attila, L. Pap István, Thury Gábor - Vér és aranyak

Ár:
5.900 Ft
2.950 Ft
Kedvezmény: 50%
Interjúk, eddig elhallgatott tények, megrázó vallomások a forradalomról és az olimpiáról. A szerzők összegeznek, és új dokumentumokat hoznak nyilvánosságra erről a drámai évről. A sportolók az olimpiára készültek a tatai edzőtáborban, miközben Budapesten kitört a forradalom. Milyen kétségek között utaztak a versenyzők a Melbourne-be? Mekkora önuralom kellett ahhoz, hogy a medencében farkasszemet nézzenek az oroszokkal? Hazatérés vagy az emigráció? Kik döntöttek úgy, hogy külföldön maradnak? Mekkora vérveszteség érte a magyar sportvilágot?
Hány sportoló vesztette életét, kik vettek részt a forradalomban? Az eddig elszórtan napvilágra került tények összegzése mellett új dokumentumokat hoz nyilvánosságra a könyv. Ezen túl olyan témaköröket tár föl, mint a sport szerepe az 50-es években. A sport, mint egyetlen kiugrási lehetőség a népi demokráciában. A sport és a társadalom viszonya, megjelent az első repedés: az 1954-es foci-vb elvesztését követően tüntetés volt Budapesten.
Menny.:db